Wie wij zijn

Wij zijn FMI, een familiebedrijf met een rijke geschiedenis in de fruitindustrie. Al drie generaties lang doen wij ons uiterste best om de mooiste producten die onze aarde te bieden heeft naar de klant te krijgen. Het zit ons in de genen!
Deze jarenlange ervaring heeft ons veel geleerd. Het team van FMI gelooft namelijk in de kracht van focus en specialisatie. Vandaar dat wij ons richten op onze drie productpijlers: Limes, Lemons and Ginger. Drie producten waarin wij ons expert kunnen noemen en waarbij wij strakke controle houden over de gehele keten. Van het zaaien tot de zending: wij zijn erbij!
Dit doen wij vanuit onze FMI-vestigingen in Barendrecht (Nederland) en Alicante (Spanje), waar 52 weken per jaar bezig zijn met het ondersteunen van onze telers en het regisseren van het logistieke proces. Want er komt nog al wat bij kijken. Wij zetten daarom alles op alles om het beste fruit te leveren en onze klanten zoveel mogelijk te ontlasten, vandaar dat wij zeggen: We Grow Service!

Duurzaamheid en kwaliteit zijn hierin onze speerpunten. Zo onderhouden wij nauw contact met onze lokale telers en controleren wij elke binnenkomende verzending bij binnenkomst in onze eigen loods in Barendrecht. Wij testen onze producten op hoge standaarden en ontwikkelen onze eigen, nog hogere, FMI-standaard die er voor moet zorgen dat elk stuk fruit te herleiden is naar de bron.
Wij zijn ons bewust van onze impact op mens en planeet en kijken daarom bewust naar onze mogelijkheden om deze relatie zo duurzaam mogelijk te maken. Zo maken wij intern en extern een transitie om onze ecologische voetafdruk te verkleinen zodat ook de lokale boeren en bewoners in onze teeltgebieden daar de vruchten van plukken.

Ons werk zit vol uitdagingen en geen dag is hetzelfde. Gelukkig is dat nu precies waar wij bij FMI goed op gaan, wij houden niet van stilzitten. Ons team staat voor jou klaar om je order van A tot Z te regelen.

Onze basics

De kracht van FMI is dat we in een aantal specifieke producten een sterke positie hebben opgebouwd.

Met name in Limes hebben we ons de laatste jaren zowel breder als dieper ontwikkeld zodat we een van de grootste Lime-importeurs van Europa zijn geworden.

Daarnaast importeren wij met veel toewijding Ginger en Lemons. Bekijk hier ons actuele assortiment

Ons team

Ons team is net als ons fruit: fris en energiek. Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot een divers team met passie voor ons werk en voor wie we zijn. Collega’s voelen als familie, want dat zijn we nog steeds: een familiebedrijf.

Wij zijn hardwerkend en eerlijk. Als collega’s vinden we focus belangrijk en doe de dingen graag met aandacht, zodat we het beste uit onszelf én uit elkaar halen. Dit geldt niet alleen op kantoor, maar ook in onze samenwerking met telers en partners in het buitenland. Op deze manier benutten we elkaars sterke kanten en bouwen we duurzame relaties op. Zo halen we meer plezier uit ons werk en creëren we een veilige en efficiënte werkomgeving voor iedereen.

Hoe wij met elkaar omgaan, zo willen wij ook zijn naar onze klanten. Dit doen we door persoonlijke, oprechte aandacht, uitstekende service en eerlijkheid. Een win-win situatie is waar we naar streven en waar we trots op zijn. Toch heeft ieder van ons zijn eigen unieke bijdrage, wat FMI zo bijzonder maakt. Wil je meer weten over elk van ons? Klik op de foto van onze collega’s om hun persoonlijke motivatie te ontdekken om bij FMI te werken!

Jose Espinoza

Accountmanager, FMI España

Romain Flaujac

Accountmanager, FMI España

José Fernando Castaño Inza

Planning, Logistics & Administration

Onze geschiedenis

1950

Het fruit zit de familie Bouman in de genen! Opa Gerhardus zat al jong in de business; in de jaren '30 ging hij met een hondenkar de boer op. Later had hij met zijn vrouw Anne een groothandel aan huis.

1986

Zoon Henk bouwde het familiebedrijf uit door zich in 1986 te vestigen in 'het Wilde Westen' - op de veiling in Barendrecht. Henk was een van de eerste pioniers die de hele wereld rond reisde om handel binnen te halen!

2001

In een pand aan de Gebroken Meeldijk werd het merk 'Royal Fresh' geboren, bedacht door Konstantina, René’s Griekse echtgenote.

2012

De (klein)zoons René en Peter Bouman zit het zaken doen dus behoorlijk in het bloed. Vanaf de jaren '90 deden zij veel ervaring en contacten op in de AGF. In 2012 richtten zij –samen met vader Henk als adviseur- FMI op. Zij vullen elkaar naadloos aan in hun dagelijkse werkzaamheden; hun nauwe band is de basis voor het succes.

Nu

FMI anno nu; zij realiseren samen met een fris team de dagelijkse 'business as usual' en zijn in meerdere opzichten gefocust en dynamisch. Kortom: een familiebedrijf dat anders durft te zijn!