Wie wij zijn

Wij zijn FMI, een familiebedrijf met een rijke geschiedenis in de fruitindustrie. Al drie generaties lang doen wij ons uiterste best om de mooiste producten die onze aarde te bieden heeft naar de klant te krijgen. Het zit ons in de genen!
Deze jarenlange ervaring heeft ons veel geleerd. Het team van FMI gelooft namelijk in de kracht van focus en specialisatie. Vandaar dat wij ons richten op onze drie productpijlers: Limes, Lemons and Ginger. Drie producten waarin wij ons expert kunnen noemen en waarbij wij strakke controle houden over de gehele keten. Van het zaaien tot de zending: wij zijn erbij!
Dit doen wij vanuit onze FMI-vestigingen in Barendrecht (Nederland) en Alicante (Spanje), waar 52 weken per jaar bezig zijn met het ondersteunen van onze telers en het regisseren van het logistieke proces. Want er komt nog al wat bij kijken. Wij zetten daarom alles op alles om het beste fruit te leveren en onze klanten zoveel mogelijk te ontlasten, vandaar dat wij zeggen: We Grow Service!

Duurzaamheid en kwaliteit zijn hierin onze speerpunten. Zo onderhouden wij nauw contact met onze lokale telers en controleren wij elke binnenkomende verzending bij binnenkomst in onze eigen loods in Barendrecht. Wij testen onze producten op hoge standaarden en ontwikkelen onze eigen, nog hogere, FMI-standaard die er voor moet zorgen dat elk stuk fruit te herleiden is naar de bron.
Wij zijn ons bewust van onze impact op mens en planeet en kijken daarom bewust naar onze mogelijkheden om deze relatie zo duurzaam mogelijk te maken. Zo maken wij intern en extern een transitie om onze ecologische voetafdruk te verkleinen zodat ook de lokale boeren en bewoners in onze teeltgebieden daar de vruchten van plukken.

Ons werk zit vol uitdagingen en geen dag is hetzelfde. Gelukkig is dat nu precies waar wij bij FMI goed op gaan, wij houden niet van stilzitten. Ons team staat voor jou klaar om je order van A tot Z te regelen.

Onze basics

De kracht van FMI is dat we in een aantal specifieke producten -Limes, Lemons, Ginger en Papayas- een sterke positie hebben opgebouwd.

Met name in Limes hebben we ons de laatste jaren zowel breder als dieper ontwikkeld zodat we een van de grootste Lime-importeurs van Europa zijn geworden. Het zwaartepunt van onze Limeproductie ligt in heel Latijns-Amerika, maar vooral in Mexico en Brazilië. Daar werken wij al jarenlang intensief samen met gerenommeerde telers die onder de beste omstandigheden topkwaliteit fruit produceren. Omdat we precies weten hoe ons fruit geteeld wordt, zijn wij ook in staat om rechtstreekste programma’s voor klanten te verzorgen. Zo weten we precies waar het fruit vandaan komt én organiseren wij de eigen export rechtstreeks vanaf de bron naar de klant.

Daarnaast importeren wij met veel toewijding Ginger en Lemons. Bekijk hier ons actuele assortiment

Ons team

Wij zijn een divers team vol energie en hebben persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. Als collega’s vinden wij het belangrijk om gefocust en aandachtig te werken, zodat we het beste uit onszelf halen. Als team benutten we hierin elkaars sterke kanten en halen we zo meer plezier uit ons werk. Als ondernemers willen we duurzaam en verantwoordelijk met ons bedrijf en onze leefomgeving omgaan. Dit uit zich in de zorg voor de mensen in onze keten, maar ook thema’s als ecologische voetafdruk krijgen de aandacht.

Neem gerust via onze persoonlijke gegevens contact met ons op. Wil je meer weten over ons team? Klik door op de foto van onze collega’s voor hun persoonlijke drive om bij FMI te werken!

Jose Espinoza

Accountmanager, FMI España

Romain Flaujac

Accountmanager, FMI España

José Fernando Castaño Inza

Planning, Logistics & Administration

Onze geschiedenis

1950

Het fruit zit de familie Bouman in de genen! Opa Gerhardus zat al jong in de business; in de jaren '30 ging hij met een hondenkar de boer op. Later had hij met zijn vrouw Anne een groothandel aan huis.

1986

Zoon Henk bouwde het familiebedrijf uit door zich in 1986 te vestigen in 'het Wilde Westen' - op de veiling in Barendrecht. Henk was een van de eerste pioniers die de hele wereld rond reisde om handel binnen te halen!

2001

In een pand aan de Gebroken Meeldijk werd het merk 'Royal Fresh' geboren, bedacht door Konstantina, René’s Griekse echtgenote.

2012

De (klein)zoons René en Peter Bouman zit het zaken doen dus behoorlijk in het bloed. Vanaf de jaren '90 deden zij veel ervaring en contacten op in de AGF. In 2012 richtten zij –samen met vader Henk als adviseur- FMI op. Zij vullen elkaar naadloos aan in hun dagelijkse werkzaamheden; hun nauwe band is de basis voor het succes.

Nu

FMI anno nu; zij realiseren samen met een fris team de dagelijkse 'business as usual' en zijn in meerdere opzichten gefocust en dynamisch. Kortom: een familiebedrijf dat anders durft te zijn!