Wie wij zijn

Met vele jaren ervaring in de handel is het team van FMI is dé Limes-specialist bij uitstek. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om vooral te doen, waar wij goéd in zijn: Limes maar ook Lemons, Ginger bij gelegenheid andere tropicals zoals Papaya’s.

Hoe doen we dat: onze sleutelwoorden zijn: verticale integratie – korte lijnen met onze klanten en growers én sterke merken.

Met vestigingen in zowel Brazilië, Nederland als Spanje kunnen we de controle van de keten optimaal garanderen zodat fruit van de beste kwaliteit zo snel mogelijk bij de klant arriveert. Wij zijn maandelijks in de teeltgebieden aanwezig en hebben dagelijks contact met onze klanten. Ons high quality fruit krijgt meerwaarde door ze in opvallende brands te vermarkten.

We bieden daarbij specifieke oplossingen voor de Europese groothandel, food service, retail, verwerkende industrie en producenten van maaltijdboxen. We doen dat zo efficiënt mogelijk om onze klanten volledig te ontzorgen.

Daarnaast vinden wij het belangrijk om gefocust en met aandacht te werken, zodat we optimale resultaten kunnen realiseren. Als team benutten we hierin elkaars sterke kanten en halen we zo meer plezier uit onze werkzaamheden. Ook kijken we kritisch naar onze mogelijkheden om duurzaam- en maatschappelijk verantwoord te kunnen ondernemen.

Korte lijnen en flexibiliteit blijven belangrijk; we hechten daarom ook aan ‘old fashioned’ en persoonlijk contact met zowel onze klanten als onze telers. Bel, chat of mail ons gerust, wij staan graag voor je klaar om vragen te beantwoorden of mee te denken. Ons motto: We Grow Service!

De ‘roots’ van ons fruit

Supply chain

Onze productgebieden

Ons overzees fruit komt hoofdzakelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Met onze vaste producenten hebben we -soms al 20 jaar!- een uitstekende samenwerking. Ook zijn we groeiend aanwezig in landen als Spanje en Griekenland, om zo onze klanten te voorzien van de mooiste producten die onze aarde te bieden heeft.

"Wij gaan voor topkwaliteit"

Hakima El Bouyadi

Quality Control

Onze vestigingen

Wij bedienen onze Europese klanten vanuit onze vestigingen in Nederland en Spanje. Onze medewerkers zoeken daarbij de beste en meest efficiënte oplossing.

"Korte lijnen en Efficiëntie"

Hans Blaak

Accountmanager

Onze klanten

Zonder onze klanten zijn we niets! Wij zijn er trots op dat we met een groot aantal klanten al vele jaren een goede samenwerking hebben. Met relaties door heel Europa in verschillende segmenten in de Europese groothandel, foodservice providers en Retail realiseren we een gespreide afzetmarkt en zijn we steeds in beweging om klantgerichte oplossingen te realiseren.

"Korte lijnen en efficiëntie"

Hans Blaak

Accountmanager

Onze basics

De kracht van FMI is dat we in een aantal specifieke producten -Limes, Lemons en Papaya- een sterke positie hebben opgebouwd.

Met name in Limes hebben we ons de laatste jaren zowel breder als dieper ontwikkeld zodat we 1 van de grootste Lime importeurs van Europa zijn geworden. Het zwaartepunt van onze Limes productie ligt in heel Latijns-Amerika, maar vooral in Mexico en Brazilië. Daar werken wij al jaren lang intensief samen met gerenommeerde telers die onder de beste omstandigheden topkwaliteit fruit produceren. Omdat we precies weten hoe ons fruit geteeld wordt, zijn wij ook in staat om rechtstreekste programma’s voor klanten te verzorgen. Zo weten we én precies waar het fruit vandaan komt én organiseren de eigen export rechtstreeks vanaf de bron naar de klant.

Tevens importeert FMI overzeese Lemons uit Argentinië. Wij werken steady samen met een grote importeur uit Tucuman die exclusief voor ons zijn beste citroenen in merk Royal Fresh verpakt: beschikbaar in 18KG en 6KG cartons. Om onze Europese klanten jaarrond van Citroenen te kunnen voorzien heeft FMI een aantal jaar geleden een eigen kantoor in Spanje geopend. Hierdoor kunnen de Spaanse FMI-collega’s volledig in eigen beheer de beste producten selecteren en exporteren, direct van de boom naar de klant. Indien gewenst onder eigen label óf in ons eigen merk Royal Fresh.

Papayas leveren we het hele jaar per luchtvracht uit Brazilië onder ons eigen label Royal Fresh. Zowel de variëteit Formosa als de kleinere Golden leveren wij met de hoogste kwaliteit –desgewenst in diverse kleuringen. Ook Spaanse variëteiten zoals de Sweet Mary behoren tot ons assortiment.

Met het Fair by Nature label bieden we een compleet assortiment biologisch geteelde producten aan. Denk hierbij aan biologische Citrus, maar ook Spaanse bleekselderij, bloemkool en broccoli.

Wil je meer weten of mis je iets in ons assortiment? Laat het ons weten en neem gerust contact op zodat we samen alle mogelijkheden kunnen bespreken.

Bekijk hier ons actuele assortiment

Ons team

Wij zijn een divers team vol energie en hebben een persoonlijke benadering hoog in het vaandel. Als collega’s vinden wij het belangrijk om gefocust en met aandacht te werken, zodat we het beste uit onszelf halen. Als team benutten we hierin elkaars sterke kanten en halen we zo meer plezier uit ons werk. Als ondernemers willen we duurzaam en verantwoordelijk met ons bedrijf en onze leefomgeving omgaan. Dit uit zich in de zorg voor de mensen in onze keten, maar ook thema’s als ecologische voetafdruk krijgen de aandacht. Benieuwd hoe we dat doen? Kijk dan op www.fairbynature.com

Neem gerust direct via onze persoonlijke gegevens contact met ons op. Wil je meer weten over ons team, klik door op de foto van onze collega’s voor hun persoonlijke drive om bij FMI te werken!

Jose Espinoza

Accountmanager, FMI España

Romain Flaujac

Accountmanager, FMI España

Juan Antonio Ferre

Commercial Fair by Nature

Cristina Trillo Rueda

Administration, FMI España S.L.

José Fernando Castaño Inza

Planning, Logistics & Administration

Onze geschiedenis

1950

Het fruit zit de familie Bouman in de genen! Opa Gerhardus zat al jong in Business; in de jaren '30 ging hij met een hondenkar de boer op. Later had hij met zijn vrouw Anne een groothandel aan huis.

1986

Zoon Henk bouwde het familiebedrijf uit door zich in 1986 te vestigen in 'het Wilde Westen' - op de veiling in Barendrecht. Henk was een van de eerste pioniers die de hele wereld rond reisde om handel binnen te halen!

2001

In een pand aan de gebroken meeldijk werd het merk Royal Fresh geboren, bedacht door Konstantina, René’s Griekse echtgenote.

2012

De (klein)zoons René en Peter Bouman zit het zaken doen dus behoorlijk in het bloed. Vanaf de jaren '90 deden zij veel ervaring en contacten op in de AGF. In 2012 richtten zij –samen met vader Henk als adviseur- FMI op. Zij vullen elkaar naadloos aan in hun dagelijkse werkzaamheden; hun nauwe band is de basis voor het succes.

Nu

FMI anno nu; zij realiseren samen met een fris team de dagelijkse 'business as usual' en zijn in meerdere opzichten gefocust en dynamisch. Kortom: een familiebedrijf dat anders durft te zijn!