Pablo Lobo Sanchez

Ik ben geboren en getogen in Spanje maar op mijn 12e verhuisde ik naar mijn vader in Nederland. Dat was eigenlijk dé perfecte leeftijd voor een internationale switch want ik had alle mogelijkheden om hier goed te aarden. Ik woonde als tiener in het gezellige Brabant waar ik nog steeds goed geworteld ben. Maar mijn eerste ‘roots’ heb ik nog altijd in Spanje liggen; ik zeg vaak: ‘’Ik voel me bijna helemaal Nederlander maar in mijn hart zal Spanje altijd een hele grote plek innemen!’’

Mijn familie komt uit Madrid en ik ben in Asturias geboren, de mooiste streek van Spanje! Ik kom er nog altijd ‘con mucha alegria’ ☺. Een aantal jaar geleden verhuisde ik voor de liefde (en werk) naar Rotterdam -een gezellige multiculturele stad- waar ik me thuis voel.

Na mijn studie kwam ik terecht in de Logistiek en begon ik bij een grote Nederlandse logistieke onderneming; super leerzaam waar ik veel ervaring opdeed, wel was de bedrijfsstructuur vrij hiërarchisch en er was niet zo veel vrijheid om je te ontwikkelen. Vervolgens switchte ik naar een klein Spaans bedrijf in Nederland waarin ik de complete logistiek organiseerde. Heel leuk en uitdagend, maar uiteindelijk miste ik de reuring en het samenwerken met collega’s.

Het leuke is dat ik nu in het team van FMI ‘the good from both sides’ gevonden heb; veel verantwoordelijkheid en vertrouwen én familiar samenwerken met internationale collega’s, perfect voor mij!

De AGF-branche is nieuw voor mij, maar FMI heeft natuurlijk een uitstekende connectie met Spanje en Spaanse taal. Direct in het eerste gesprek had ik een goede klik met de collega’s en een positieve indruk van de open bedrijfscultuur.

Bij FMI is geen dag hetzelfde, er is echt áltijd weer een nieuwe uitdaging. De afwisseling in de logistiek in combinatie met de administratieve afwikkeling is leuk. Korte lijntjes met commerciële collega’s en de collega’s in Spanje ook. Ik voel me dan ook als een Spin in het web.

Mijn levensmotto is: ‘When life gives you Lemons, just make Lemonade’. Hier krijg ik dus letterlijk Citroenen op m’n bordje! Nou, daar maak ik graag Limonade van!!

Terug naar overzicht