Ferry Smit

De fruithandel is voor mij een totaal nieuwe markt. Na het afronden van mijn opleiding bedrijfseconomie werkte ik een tijd lang op de administratie van een bedrijf in brandbeveiling.

In 2018 besloten mijn vriendin en ik onze banen op te zeggen en met onze 10 jarige zoon naar Spanje (Mijas, Malaga) te vertrekken om een Guesthouse te beginnen. Een zware maar super mooie uitdaging waar we veel van geleerd hebben. Het was een prachtige ervaring!

We waren nog volop in de opbouwfase en hadden net een goede zomer achter de rug toen ons ander nieuws verraste: uitbreiding van ons gezin! We besloten dat het beter was om de kleine in een wat rustiger omgeving op te laten groeien met iets meer structuur en ronden de werkzaamheden in de guesthouse af. Eenmaal terug in Nederland ging ik op zoek naar een baan en al snel kwam FMI toevallig op mijn pad. Met mijn administratieve ervaring en het beheersen van Spaanse taal paste ik precies in het profiel wat FMI zocht en was er gelukkig direct een match. Het is heel fijn om hier vanuit Nederland toch nog ´in Spanje´ te kunnen werken. Ik houd me voornamelijk bezig met de Spaanse BV in Alicante. Als eerste aanspreekpunt heb ik nauw contact met de collega´s daar om in Spanje iets moois op te bouwen